Peter Zuidlaan 5
2742 XE Waddinxveen
T. 0182-614055
E. directie@kw-a.nl

Childrens sure house geopend

26-03-2018
Opening schoolgebouw Childrenís Sure House op Ssese Islands
Inmiddels is er op het grootste eiland in het Victoriameer een schoolgebouw gebouwd van drie lokalen. De beide locaties van de Koning Willem Alexanderschool en de Koningin Beatrixschool hebben tijdens de sponsorloop in 2016 zoveel geld bij elkaar gespaard dat hiervan de fundering, de muren en het dak gebouwd konden worden.
Het zendingsgeld van het schooljaar 2016-2017 is vervolgens geÔnvesteerd in ramen, een deur, een vloer en een schoolbord, zodat het eerste lokaal in gebruik genomen kan worden. Toen ik begin maart de school bezocht was het nog niet helemaal zover. De bouwvakkers waren nog met man en macht aan het werk om het eerste lokaal helemaal af te krijgen. De vloer moest nog gestort, voor de kinderen er les konden krijgen.
Ondanks dat het lokaal nog niet helemaal af was, hebben we toch de school geopend. Met alle kinderen zijn we in een kleurrijke optocht met ballonnen naar het gebouw gelopen. Dit gebeurde tussen twee tropische onweersbuien door.   Nadat we een feestelijke ceremonie hadden bij de school zijn we teruggelopen naar het gebouw waar de kinderen toen tijdelijk nog leskregen.
 
Daar was inmiddels rijst met gebakken geit klaargemaakt voor zowel de kinderen als hun ouders. De ouders komen voor zoín feestmaal graag naar school want rijst en vlees zijn luxe producten die de ouders zelf niet kunnen betalen. Momenten als deze, met ouders erbij, worden aangegrepen om de ouders voor te lichten over het belang van onderwijs en waarom het belangrijk is hun kinderen dagelijks en op tijd naar school te sturen. Voor ons een vanzelfsprekendheid, maar in Uganda komt het nog regelmatig voor dat kinderen thuisgehouden worden als er thuis geholpen moet worden. Gelukkig kunnen deze kinderen, mede dankzij uw steun, naar school.
 
Namens de ZWO van de ImmanuŽlkerk-Ontmoetingskerk,
Annelies Keller