Peter Zuidlaan 5
2742 XE Waddinxveen
T. 0182-614055
E. directie@kw-a.nl

Groep 1b/2b

Welkom in groep 1/2b!

Onze klas bestaat uit 15 leerlingen en 2 juffen:  juf Anja en juf Jacqueline.
We hopen dit jaar veel te leren en plezier te maken.
Op deze pagina vertellen wij graag over wat wij allemaal beleven in de klas.  Lees je mee?Januari 2018
In groep 2 leren we klanken te herkennen en welke lettervormen bij een klank horen. Ook op de ipad oefenen wij hier graag mee:


December 2017
De kerstperiode hebben wij afgesloten met een kerstontbijt. De ouderraad heeft dit ontbijt georganiseerd en samen met groep 1/2a hebben wij ontbijten en genoten van alle lekkernijen. Sinterklaas kwam op vijf december op bezoek in onze klas! We ontdekten pas geleden dat er twee pieten een beetje verliefd op elkaar waren en vanmorgen waren we dan ook superblij dat piet Carlos Pedronella ten huwelijk vroeg en op het schoolplein trouwden. Wij vierden vandaag het feestje mee.November 2017
De afgelopen weken werkten wij over de herfst in het bos. In het bos is veel te zien en te beleven wanneer we het hebben over de herfst. Daar moesten wij natuurlijk niet alleen over zingen, vertellen en knutselen. Natuurlijk moesten wij dit ook zelf ontdekken. Samen met alle andere kleutergroepen gingen wij dan ook samen naar het bos. Daar volgden we de route van het kabouterpad en zagen we verschillende herfstverschijnselen. 
Oktober 2017

Het thema van de kinderboekenweek is: bibbers in je buik.
In de kleutergroepen werken we over dino's.

De kinderen hebben een samenwerkingsopdracht gedaan. Maak met elkaar een dino van wc rollen. Dat is nog best moeilijk.

  

      

Andere foto's zie fotoalbum dino's


September 2017:   School op Seef verkeersles
De eerste verkeersles van dit jaar hebben we leren oversteken: over een zebrapad, tussen geparkeerde auto's en over de weg. Nu was het nog oefenen op het schoolplein, in het voorjaar gaan we dit op straat nog een keer oefenen!


September 2017:  Herfstweer
Ondanks dat het eigenlijk nog zomer is, lijkt het weer wel op herfstweer. Wind en regen;  wij genieten hier erg van!

September 2017:  rupsen en vlinders
We werken over rupsen en vlinders. In de klas staat een vlinderbak vol met rupsen. We zien coconnetjes en soms zit er opeens een vlinder in!  Samen laten we deze weer vrij in de natuur.


September 2017:     Aap is jarig!
Tijdens het eerste blok van De Vreedzame school komt het samenwerken aan de orde.  Aap vertelde in de klas dat hij maandag zijn verjaardag zou vieren.  In het geheim hebben wij samen een verjaardagsfeestje georganiseerd. In groepjes werd er hard gewerkt. Zo werd er confetti gemaakt en hebben een aantal kinderen de stoel kunnen versieren.  Maandag nam Femke zelfs een stukje taart mee voor Aap.  Aap trakteerde deze dag ook.   Augustus 2017:    We zijn gestart!
Het is weer even wennen;  weer naar school gaan, misschien wel een nieuwe klas of juf.  Maar samen ontdekken we elke dag meer.  Kijk eens wat wij allemaal doen op een schooldag!